La millor melmelada de el món és catalana i la tenim a Comprembo

La millor melmelada de el món és catalana i la tenim a Comprembo

La millor melmelada de el món és catalana i la tenim a Comprembo

  • per {{ author}} Joaquim Solé Figueras

Els que coneixen bé als anglesos saben que es tornen bojos per la melmelada. I, per sobre de tot, per la melmelada de taronja amarga.

Per això, el fet que una petita empresa de melmelades artesanes d'Alforja (un poble proper a Reus, a la província de Tarragona) guanyi la medalla d'or de el concurs més prestigiós de sector a tot el món, que se celebra, per descomptat , a Anglaterra, és una notícia més que destacable.

La casa anglesa Dalemain Marmalade, al comtat de Cumbria, va escollir la melmelada de taronja amarga a el pal tallat que Joel Salvat elabora a l'obrador artesà que va fundar la seva mare, Montserrat Rull, com la millor de el món en la seva categoria dels World 's Original Marmalade Awards, considerats els Oscar de la melmelada.

Després de 20 anys dedicada a la producció de melmelades artesanes, la família Salvat Rull ha aconseguit arribar al cim de podi. La veritat és que la suma de taronja amarga amb pal tallat, si sortia bé, havia de ser un cavall guanyador en un concurs avaluat per paladars anglesos. 'En temps d'Enric VIII (això és, al segle XV) Anglaterra ja importava taronges amargues de Sevilla! I no cal esmentar que el Regne Unit és un dels països on es consumeixen més vins olorosos de tradició andalusa, com el pal tallat.

Òbviament, podeu provar aquesta melmelada en totes les seves dimensions, només cal untar damunt d'una torrada. Però us suggerim altres alternatives més gastronòmiques, com combinar-ho amb patés i guisats i rostits d'aus (ànec especialment). Que no cal ser anglès per gaudir d'una bona melmelada!

Anar a comprar melmelades de Montserrat Rull

Font: GASTRONOMISTAS ( JOSEP SUCARRATS )

0 comentaris

Deixar un comentari